Translate

tisdag 19 mars 2019

Tisdag 19/3


På samlingen idag gjorde vi ett vatten-experiment där vi hade tre olika plastlådor fyllda med vatten. I den ena hade vi rödfärgat vatten som var varmt, en med blåfärgat vatten som var kallt och den i mitten med vanligt ljummet vatten.


Barnen fick först testa att lägga i den ena handen i det röda varma vattnet och den andra i det blåa kalla vattnet för att se hur det kändes.
 Efter en liten stund fick dem ta ur händerna ur vattnet för att sedan lägga i båda händerna i det genomskinliga ljumna vattnet.


Det var spännande reaktioner och tankar från barnen när de upptäckte skillnaden.
 Det som händer är att känslan skiftas den handen som varit i de varma röda vattnet blir kall, och den handen som varit i de kalla blåa vattnet blir varm i de ljumna vattnet.

 I den stora gruppen uttryckte en del barn att det var roligt att handen blev "blå" i det blåa vattnet men det försvann när man tog upp handen igen. Likadant hände i det röda vattnet.


Ett spännande experiment som vi ska testa flera gånger.














När barnen var ute idag i det fina vädret på gården, upptäckte dem fler nyckelpigor. En lyckades de fånga med spaden men sedan la tillbaka till marken och jorden igen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar