Translate

tisdag 22 november 2016

Tisdag 22/11

Tänk vad tiden rusar fram, snart är det dags att börja baka pepparkakor och lussekatter och göra det allmänt julfint på Småkrypen.
Idag när alla barn anlänt delade vi oss i fyra grupper. En grupp hängde med Carolina in på motorikbanan där det balanserades och klättrades som vanligt. Tänk att barnen aldrig tröttnar på att vara där. Ett gäng stannade på Nyckelpigan där Jenny med hjälp av sitt magiska sagopulver trollade sig och barnen in i sagan om det tre små grisarnas värld. Gustav och Charolina delade på resterande barn.
 
På Myran tittade Gustavs gäng tillbaka på när vi blåste på husen under vår promenad i Läckeby. Vi pratade om rimligheten att blåsa bort ett sten eller trähus. Sen testade vi återigen att själva blåsa på materialen. Tänk inte heller denna gång lyckades vi blåsa iväg träbiten och trots att vi hjälptes åt.


 

Baren fick också fundera på vilket som var tyngst, strån eller sten? Inte helt enkla begrepp.

Charolina samlade sina lärjungar i sovrummet för att också här blåsa på strå, trä och sten. Det ordnades en tävling i vem som kunde blåsa stråna längst. De mättes och blåstes för glatta livet och tänk 31 cm lyckades man blåsa iväg stråt. Kul med måttenheternhär har vi något att jobba vidare med kanske.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar