Translate

torsdag 19 april 2018

Torsdag 19/4


Innan frukten passade vi på att göra ett enkelt stapeldiagram över antalet barn på Nyckelpigan. Alla barn som var här idag fick ta varsin gul legokloss och stapla på varandra. Kompisarna som var hemma representerades av blå legoklossar. Tillsammans räknade vi antalet klossar i staplarna och reflekterade över om det var flest barn på förskolan eller hemma. Med staplarnas hjälp lyckades gruppen komma fram till att det var flest barn på förskolan eftersom den stapeln var högst. Därefter satte vi upp de rätta talen. Ett enkelt sätt att träna den matematiska förmågan.


När vi äntligen fått lite solsken och värme fick vattenbordet komma fram till barnens stora glädje. Det var snabbt en stor skara barn samlade och visst blev kläderna lite blöta, men vad gör väl det....

Att det byggs en ny förskola har väl inte undgått någon. Självklart går vi på besök och tittar på alla spännande maskiner och följer byggets gång.

En extra påminnelse om att skicka med keps/solhatt och solkräm! Hjälp oss genom att lämna barnen insmorda på morgonen så bättrar vi på efter lunch.
Ha en härlig vårdag och njut av vädret, för det gör vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar