Translate

fredag 5 april 2019

Torsdag 4/4

Idag har Bibbi gett barnen ett uppdrag genom att experimentera med isägget en gång till som var uppskattat av barnen sist. Nu fick den röda gruppen fick känna först med handen och gissa vad det var i bunken under handduken. Dem upptäckte att det var kallt och hårt. När de sedan fick se isägget hälldes det på olika karamellfärger som sedan ändrades när det hälldes salt och varmt vatten på.












Den svarta gruppen tyckte det lät spännande när det sprakade när vi hällde salt på isägget. Av saltet bildades det små hål och skåror som färgen rann emellan och bildade härliga mönster med de olika färgerna. Sedan jämförde vi den lilla gruppens isägg till stora gruppens isägg och såg att det var skillnad med att de såg olika ut. Vi gissade denna gången också när dem skulle smälta och denna gången var svaren annorlunda. Den stora gruppen sa att isäggen skulle smälta till det dom gick hem.








På gården sattes det upp hinderbana vilket engagerade dem flesta barnen. Samtidigt spelades det hög rolig musik som barnen dansade och klappade händerna till i det fina soliga vädret.




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar